How to Learn about Urology, Vasovasostomy and more in Doetinchem

maandag 1 november 2010

Erectiestoornis, een moeilijk gevalletje

erectiemechanisme
De potentie om een goede erectie te voorschijn te kunnen toveren is voor menig man nog steeds een belangrijk aspect van geluk en mannelijkheid. Falen hierin geeft frustratie en onlust. Dit kan de man op meerdere gebieden ongelukkig maken. Sinds de Viagra-revolutie worden steeds meer mechanismen van erectie onthult. In de laatste Amerikaanse bijeenkomst voor urologen werd door prof. Dr. Meuleman, uroloog in de VU Medisch Centrum te Amsterdam dit onderwerp met speciale aandacht gevolgd. Hij berichtte hierover in een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Urologie.
Het hebben van minder dan drie seksuele fantasieën per week bijvoorbeeld is van direct negatief effect op de potentie. De erectie neemt echter niet zo gemakkelijk af. Levensstijl en sociaal economische status speelt mee. Medicatie gebruik en zelfs de buikomvang zijn van invloed op eventuele erectie problemen. Roken en zelfs passief roken moet worden vermeden en logischerwijs is lichaamsbeweging gezond en beschermd het tegen het ontstaan van impotentie. Het in staat zijn tot het produceren van een goede erectie is dus een ingewikkeld mechanisme. Psychische aspecten spelen hierin een belangrijke rol. Erotische stimulatie door de seksuele partner is cruciaal. Maar langzamerhand wordt ook duidelijker dat de erectiestoornis ook dient te worden gezien als een signaal dat er met de bloedvaten in het lichaam iets mis gaat. Impotente

mannen hebben 54% meer kans op het ontstaan van een hartinfarct. Reden genoeg om goed op je gezondheid te letten en wellicht wat wijzigingen in je lifestyle Style te introduceren.Laat erectie stoornissen niet te lang onaangeroerd. zoek informatie en hulp. Hoe langer hij niet werkt, hoe moeilijker hij weer op gang komt. Behalve seksuologische hulp is ook een evaluatie van de verschillende factoren van belang. Dit houdt naast een gesprek ook wat bloedonderzoek en soms een erectie test in. Vergeet niet: Er is zeker wat aan te doen!

1 opmerking:

  1. Goed artikel. Er is zeker iets te doen aan erectieproblemen. Zeker in de tijd van nu kan dit in vele gevallen opgelost worden.

    BeantwoordenVerwijderen