How to Learn about Urology, Vasovasostomy and more in Doetinchem

maandag 15 november 2010

De eerste dag ESSM in Malaga


Het was even zoeken maar zonder ontbijt, het blijft Spanje, arriveerden we voor zonsopgang in het palacio de feria y congressos om de eerste wetenschappelijke benaderingen van de seksuologie mee te maken. Wetenschappelijk zonder twijfel. Gespeend van enig gevoel werden ons de koude resultaten van trials over premature ejaculatie en andere orgasme stoornissen voorgeschoteld. De vier risico factoren voor ejaculatio praecox bestaan uit psychische stoornissen, natuurlijk relationele problemen, urologische ziekten als prostaatontsteking en LUTS, hormonale afwijkingen waarvan testosteron (mannelijk hormoon) de belangrijkste zijn. Te snel klaarkomen is natuurlijk altijd een relatief begrip. Voor wie is het te snel? Natuurlijk voor het penetreren, binnen een minuut na penetratie en indien de man niet kan uitstellen. Gelukkig is er nu een medicijn dat ook nog lijkt te werken. 30 mg Dapoxetine dagelijks. De seksuoloog is in vele gevallen nog steeds een goede mogelijkheid. Zo zie je dat ook sex; droog en wetenschappelijk kan worden gepresenteerd.
Een steeds sterker terugkerend onderwerp is het verband tussen erectiestoornis en vaatlijden. Erectie stoornis wordt in toenemende mate onderkend als risicofactor voor een naderend hartinfarct. 27% heeft een erectiestoornis. Ook hartfalen lijkt toe te nemen in de mannelijke populatie. Bij 70% is dit het gevolg van zuurstof tekort van de hartspier en het daarop volgende hartinfarct. PD5 remmers ( zoals Viagra) geeft verbetering van zowel het hartfalen als de erectiekracht. Natuurlijk niet als tegelijk nitraten worden gebruikt. Natuurlijk is gewichtreductie en stoppen met roken voor beide condities voordelig.
Mannen op leeftijd hebben vaak te weinig testosteron. Dit behoort tot de risicofactoren voor diabetes, cholesterolafwijkingen, vaatlijden en dus ook erectiestoornissen. Dit heet het endocrien syndroom. Deze mannen hebben baat bij testosteron suppletie. Testosteron kan als pleister via de huid worden toegediend. Het risico op prostaatkanker is niet reëel.
Opzienbarend was professor Brody uit Schotland. Vooral vrouwen in het publiek voelden zich genomen. Hij stelde dat als vrouwen geen vaginaal orgasme hebben, deze vrouwen psychotherapie nodig hebben. Vrouwen zonder vaginaal orgasme zouden een immature psychische ontwikkeling hebben doorgemaakt, en (ongelooflijk), aan hun lopen te herkennen zijn. Wetenschappelijk wellicht sterk onderbouwd maar naar onze mening volledig los van de realiteit en op zijn minst ernstig beledigend voor alle vrouwen in deze wereld die nog niet zolang geleden hun orgasme als psychiatrische afwijking in de DSM3 getypeerd zagen.dit leek ons een dwaling van de wetenschap.
Zeer interessant was de verhandeling van een Londens dermatoloog over de mannelijke dyspareunie (pijn bij het vrijen). Hij sprak over de dysfunctionele voorhuid. Aangedaan door huidafwijkingen waarvan de verlittekenende onsteking ( BXO) tot pijnlijke erectie leid is vrijen ineens geen pretje meer. Besnijdenis is hiervoor de enige goede oplossing. Tot 20 % van alle vrouwen heeft de kans om in hun leven deze zelfde BXO te krijgen. Met oppervlakkige pijn bij het vrouwen als gevolg. Een voor mij onbekende oorzaak van pijn bij het vrijen bij vrouwen is de vestibulodynie. Het lijkt hier te gaan over toegenomen overactieve zenuwen voorin de vagina die bij de minst aanraking tot ernstige pijn lijdt. Dit gaat gepaard met terugkerende urineweginfecties en overactieve bekkenbodem. Hiervoor is nog geen goede therapie. Er wordt geëxperimenteerd met operaties waarvan tot op heden nog geen bevredigend resultaat is aangetoond. Ik bedacht mij dat botox injecties hiervoor een optie zou kunnen zijn.
In Malaga is Dali natuurlijk hot. Hij had enorm veel vrouwen en deze muzes werden consequent afgebeeld. Soms alleen hun rug, vaak zonder ledematen maar altijd in het bijzijn van een steeds groter wordende stier. Dat was hij zelf.
Een voorwaar bevredigende dag die werd besloten in tapasbars, met pata negra en sherry. Ons voorbereidend op een nieuwe dag laten wij u achter in volle verwachting op wat morgen in Malaga Hot is.
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Paseo Marítimo del Pedregal,Málaga,Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten