How to Learn about Urology, Vasovasostomy and more in Doetinchem

maandag 6 april 2009

Centrum voor refertilisatie

In de afgelopen jaren hebben de urologen in Doetinchem zich toegelegd op de vasovasostomie. Op dit moment worden ongeveer 4 van deze operaties per week in ons instituut uitgevoerd. De resultaten worden dan ook steeds beter. Wij zijn van mening dat de patient centraal moet staan in onze polikliniek. Omdat bijna alle patienten van ver komen richten wij ons op snelle toegankelijkheid en volledige informatie. zie hiervoor ook http://www.slingeland.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie over het polibezoek en de gang naar de operatiekamer.
Na een informatief gesprek waarna de uroloog u onderzoekt om in te kunnen schatten wat de kans van slagen zal zijn ,hoeft u daarna alleen nog een keer te komen voor de operatie. U kunt telefonisch een afspraak maken. Tel 0314329572. De secretaresse geeft u alle informatie en regelt een spoedig bezoek. Binnen drie weken kunt u geopereerd worden. Het is aan te raden bij u verzekering na te gaan of deze operatie in u geval vergoed wordt.

3 opmerkingen:

  1. gefeliciteerd met jullie blog. informatief!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste berichten van de AUA
    Hallo allemaal, Ondertussen is de AUA in volle gang. De eerste vroege ochtend sesie zit erop. Prima om binnen te zitten want buiten regent en onweert het. De toppen van de wolkenkrabbers zijn niet te zien. Leuke dingen: Voor de PIPO poli. Laten we onze flows combineren met EMG. Hieruit is zonder invasief te zijn veel meerinformatie te halen voor het type incontinentie of mictie stoornis er met een kind aan de hand is.Dit geeft direct aanwijzingen voor de te keizen behandeling.Met name de lag time tussen het wegvallen van bekkenbodem activiteit en het starten van de uroflow is een handige tool bij de diagnostiek van natte kinderen. De afwezige testis komt in cryptorchisme 15-20% voor.50% procent van deze kids hebben een antenatale scrotale torsio gehad en blijven over met een streak testis in het scrotum of de lies.Echografie heeft hierin als diagnosticum geen plaats. Dit bevestigd nogeens de richtlijn die we in Neerland al lang hebben.De discussie of de afwezige bal laparoscopisch moet worden gezocht werd mijns inziens overtuigend gewonnen door Howard Snyder die Prefereert om eerst inguinaal te exploreren. Nagenoeg altijd is dit voldoende en laparoscopie betekend vaak alsnog een open correctie.
    Een aardige presentatie was verder de vergelijking van verschillende nieuwe behandelingen van BPH. Natuurlijk veel verschillende Lasers. Toch is de TURP nog steeds gouden standaard.Wel lijkt de concurrentie sterker te worden. Dit kan echter met de bipolaire TURP wellicht op afstand worden gehouden. Met name opnameduur van de bipolaire is korter dan de monopolaire en bespaard dus fors in de kosten.
    Tijd voor lunch. Later meer. Groet
    Erich

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede morgen Nederland. De AUA is ondertussen goed op gang. Het weer nog niet geweldig maar dooronder lijden we niet. Het hotel staat bol van AUA bezoekers zodat de borrel gisteren weer uitstekend was. Daarna nog even Thais eten...niet slecht. Natuurlijk ook nog even aangesloten in de runners rij. Over het strand 15 km!! Vanochtend om 6 uur op en naar het zwembad, om 7 uur ontbijt en om 7.45 mijn eerste highligt. Even de oogjes openhouden.
    Weer even een paar weetjes: TVT versus Burch blijft nog steeds terugkomen. Even effectief op lange termijn maar op alle andere fronten is de tvt evident beter. Stoppen dus met Burc. Een ander aardig item is de discussie over profylactische tvt/tot bij prolaps chirurgie. Toch 30 % krijgt na deze chirurgie SUI. (ook al is dit tevoren uitgebried uitgezocht. Hieroever is dus geen consensus. Ik kreeg echter de indruk dat de argumenten om het niet meteen te doen sterker waren dan direct maar een bandje te plaatsen. Dat doen we wel als er inderdaad SIU optreed en voorkomen wellicht veel complicaties.
    Toenemend verhalen over het complex van de aging male en cardiovasculaire risicos. Is er een common Pathway? Duidelijk is het toenemne van ED, LUTS/BPH en cardiovasculair risico met de leeftijd. Is het de NOS of het endotheel?? Of zit het toch in het afnemen van het Testosteron? Testosteron testen wordt wel meer populair. Liefst LH erbij. Behandelen van een aging male met testosteron suppletie en liefst aangevuld met levitra/viagra geeft een synergistisch effect en werkt algemeen bevorderend op de erecties. Dus weer testosteron voor erecties!!Niet vergeteen om Cholesterol te meten en een nuchter suikertje. Moeten stoppen met roken, afvallen (wellicht meer een amerikaans probleem) en naar onze vaatrisico poli!
    Let op de mannen met een endocrien syndroom: minder gevoel in de penis en met klaarkomen. Minder ejaculaat en kracht.Hoort erbij!!
    Iets over varicocele. alternatief is IVF. succesongeveer gelijk 35-39% aan varicocelectomie maar werkt waarschijnlijk sneller. Zeker van invloed als de vrouw wat ouder is. De belangrijkste factor bij zwangerschap is de leeftijd van de vrouw!!
    Ook bij azoospermie is een varicocelectomie nog 305 succesvol. Geen routine echo doen, ook niet voor subklinische varicoceles.
    Als laatse vanochtend de presentatie van de reduce trial. 23% reductie in het optreden van Pca na 4 jaar en geen toename in hogere gleasons. Bijwerkingen op sexuele vlak vielen mee. ED het hoogste met 8%.

    Overigens was Fritz Schroder Gisteren aan de beurt met zijn PSA. Hij gaf duidelijk aan det deze bevindingen een ommekeer voor screening betekenden maar waarschuwde voor counceling en het uitvoeren van wait en see beleid in 305 van de gevonden PCa. Hierover later nog meer.

    Weer veel groeten uit de Windy City.

    BeantwoordenVerwijderen