How to Learn about Urology, Vasovasostomy and more in Doetinchem

maandag 20 april 2009

Botox sinds 2005 succesvol in Slingeland ziekenhuis

Botox wordt in het Slingeland ziekenhuis veel gebruikt. Ondertussen varieren de zieketebeelden. Er wordt voornamelijk Botox gespoten in de blaas bij Incontinentie en het Pijnlijk blaas syndroom. Een eerder artikel geschreven door A. Geboers in 2005 vindt u onder deze link.http://http://www.cardiology.nl/cardiology/pages/nieuws/index.php?nieuwsID=859

1 opmerking:

  1. oniem zei
    Hallo allemaal uit een zeer nat chicago! Gisterenavond wellicht iets laat geworden. Bier en nachtleven is hier dus ook!!. Vanochtend toch nog om 9 uur in de schoolbanken maar duidelijk minder gefocust.
    Wat eraan zit te komen is een door de amerikaanse overheid verplicht gestelde registry. Op het net. Alles wat je doet moet erop. Toch de toekomst.
    Over incontinentie was veel te doen. De eerste stappen worden gezet met stem cel injectie in de sphincter met tot op heden goed resultaat. De bandjes zijn natuurlijk weer uitgebreid besproken. Algemeen effect 85 % de verwachting toch dat dit na toien jaar zal zakken naar 50%. in 2 -20 % na bandje urodynamische BOO! na het doornemen van het bandje volledig te verhelpen. Grappig is dat bij patienten die naast de boo toch nog SIU hadden na het doornemen van het banje nog eens 50% meer van haar SIU af was. Opzienbarend en onverklaard.
    Bij het gebruik van de moini arc goed effent en weinig complicaties. Ook hier wordt echter toch blaas perforatie gemeld. Hoe krijg je het voor elkaar zou je zeggen. Van de gemengde inco groep die toch een mini arc kregen verdween de urge component in 18%.
    Prostaatcarcinoom en endocrienen therapei gaat echt veranderen. De saturatie theorie begint post te vatten. Hierover een leuk verhaaltje
    Als je twee broers (tweeling) op je spreekuur ziet voor curatief behandelde PCa en de eerste komt binnen met een psa van <0.1. Testosteron 20. Hij voelt zich top. sport en ziet er goed uit. sexueel tevreden. geheel tevreden. Je stuurt hem weg en laat hem na 1 jaar terugkomen. Dan komt zijn broer binnen. Zelfde verhaal, psa <0.1 maar neerslachtig, moe, weinig drive en ED. Hij wil testosteron suppletie en jij durft hem dat niet te geven!! stel dat je PCa terugkomt? Hij reageert door te zeggen dat hij hetzelfde testosteron wil als zijn broer en als dat gevaarlijk voor hem is dat dan zijn broer hetzelfde testosteron als hij zou moeten hebben.Denk daar maar eens over na. Ook voor mannen met prostaatkanker is het gezonder om een normaaal testosteron te hebben.
    Verder lijkt het er steedws meer op dat voor Hormonaal behandelde patienten na en inductie van minstens 7 maanden rustig voor intermitterende therapie kan worden gekozen. QOL evident beter en efficientie minstens even goed.
    OK tijd om weer eens te lunchen en dan weer de schoolbanken in

    BeantwoordenVerwijderen