How to Learn about Urology, Vasovasostomy and more in Doetinchem

zondag 15 augustus 2010

iPad revolutionair in ontwikkeling glazen ziekenhuis

Ongetwijfeld is het gebruik van tablet computers handig in de ziekenhuisomgeving. Startrek liet ons in de jaren zeventig al zien hoe in de ziekenboeg allerlei scanners en test afleesbaar waren op iets wat erg lijkt op de iPad van 2010. Ziekenhuis informatiesystemen waarop nagenoeg alle informatie van opgenomen patiënten, inclusief foto's, laboratoriumuitslagen etc. zijn opgeslagen, worden met het gebruik van wifi en een IPad direct toegankelijk aan het bed van de patiënt. Visite aan bed is informatiever,begrijpelijker en leuker met gebruik van deze media. Maar de visite wordt ook efficiënter. Op dit moment is de toegankelijkheid en beschikbaarheid van informatie nog beperkt tot desktop of op wagentjes geplaatste laptop computers. Maar ook voor de opgenomen patiënt is de tablet computer ideaal om tijdens zijn opname op de hoogte te blijven van zijn voortgang. Vragen rondom zijn zorg kunnen deels online door de patiënt zelf worden opgelost met het beschikbaar zijn van zijn informatie op het ziekenhuis informatie systeem. Hiermee wordt opnieuw bijgedragen aan totale openheid zoals dit past binnen het glazen ziekenhuis. De positie van de specialist veranderd hierdoor. Kennis verschaft het internet. Het organiseren van deze kennis,interpreteren en organiseren rondom de speciale situatie van deze patiënt is de nieuwe coachende taak die de specialist in het glazen ziekenhuis steeds meer op zich zal nemen.


- Posted using BlogPress from mi iPad

Location:Meuweg,Bronckhorst,Nederland

3 opmerkingen:

  1. Absoluut mee eens. De gezondheidszorg is bij uitstek een beroepsgroep waarbij het soms zelfs van levensbelang is informatie anytime, anyplace, anywhere te hebben. Het concept 'iPad' zal ervoor gaan zorgen dat middels de nodige koppelingen deze informatie op de juiste wijze geaggregeerd wordt en verstuurd naar de plek waar het nodig is. Met al bijna 25,000 apps op de App Store gaat het hard, en er zitten ongetwijfeld nog een paar juweeltjes in de pijplijn hier en daar. Ik vraag me alleen af hoe moeilijk het is om ziekenhuissystemen aan elkaar te koppelen. Volgens mij geen gemakkelijke opgave.

    Grtz

    Erik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, ik kan als ontwerper/bouwer van applicaties dit alleen maar bevestigen en zeer enthousiast van worden. De iPad/tablet is eigenlijk alleen maar een handzaam device, niets nieuws. Maar hierdoor een device waarmee informatie op plaatsen kan komen waar het eerder niet kon. Maar naast deze toegankelijheid, wat dacht u van patientparticipatie. Het invullen van vragenlijsten, meetinstrumenten (pijnscore, lastmeter etc.) door de patient in bed of in de follow-up fase thuis wellicht icm. familie.

    Dit is wel een aardig filmpje.
    http://www.youtube.com/watch?v=hzOyFEmCmQI

    Wij realiseren al behoorlijk wat medische toepassingen, de 'next generation' is de informatie op maat presenteren op een iPad.

    Maar denk ook aan training en instructie.
    Ik hoor graag van u als er concrete ambities zijn om een medische applicatie te realiseren icm. een iPad.

    Met vriendelijke groet,

    Mark van Loon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mij lijkt een iPad2 bijzonder handig om bij verschillende activiteiten met betrekking tot zorgverlening in te zetten. Behalve aan het bed voor een patiëntuitslagen overzicht uit een via Citrix en/of SAP gekoppeld ziekenhuisinformatiesysteem kan een iPad 2 nu al worden ingezet om de onderlinge communicatie tussen specialisten of tussen specialisten en poortartsen of zelfs huisartsen met betrekking tot een gedeelde case te vereenvoudigen. Het apparaat biedt immers ook beeldcommunicatie via IP en het vraagt nauwelijks configuratie om zo'n videoverbinding tot stand te brengen.

    Wel zal het nodig zijn voor een telematica dienst (netwerkbeheer) om in beeld te hebben wat het netwerkverbruik is op diverse plekken binnen de organisatie en wat dit kan gaan worden met videoverbruik van de ingezette apparaten. Slechts dan kan voldoende interne bandbreedte gegarandeerd blijven worden om ongestoord te kunnen videobellen.

    Innovatieve automatiseerders richten alvast een VLAN in om deze zaken uit te testen voordat er vanuit de verschillende vakgroepen een vraag naar deze videocommunicatieve dienstverlening gaat ontstaan die alweer een besparing op gebruikte DECT-licenties en toestellen kan gaan opleveren.

    A.H. Hopman

    BeantwoordenVerwijderen